Taklimat “Never Trust Fire” | UNIVERSITY AGRICULTURE PARK
» NEWS » Taklimat “Never Trust Fire”

Taklimat “Never Trust Fire”

Taklimat serta demostrasi pemadam kebakaran secara percuma kepada semua warga TPU mengenai Kesedaran Pencegahan Kebakaran serta informasi terkini mengikut statistic daripada Jabatan Bomba dan Penyelamat dan Penyelamat Malaysia.

Program dijalankan pada 5 September 2016, jam 8.30 pagi bertempat di Bilik Kuliah, Pejabat Operasi dan disampaikan oleh wakil bukan kerajaan (NGO) iaitu Pertubuhan Pencegahan Kebakaran Kuala Lumpur ( telah menerima latihan dari Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia ) serta Unit Bantu Mula (UBM), UPM.

Tujuan taklimat tersebut adalah untuk meningkatkan tahap kesedaran masyarakat tentang bahaya kebakaran, langkah-langkah pencegahan serta tindakan yang perlu di ambil sekiranya berlaku kebakaran. Dan yang paling ditekankan adalah supaya semua kakitangan tahu cara untuk menggunakan alat pemadam api serta langkah pencegahan yang perlu diambil sekiranya berlaku kebakaran. Antara kandungan seminar yang disampaikan adalah seperti berikut:

# LITAR PINTAS

# PANDUAN LIF