SEKSYEN LATIHAN, PENGAJARAN, PENYELIDIKAN DAN KHIDMAT PROFESIONAL | TAMAN PERTANIAN UNIVERSITI
» BAHAGIAN » Bahagian Pentadbiran & Kewangan » SEKSYEN LATIHAN, PENGAJARAN, PENYELIDIKAN DAN KHIDMAT PROFESIONAL

SEKSYEN LATIHAN, PENGAJARAN, PENYELIDIKAN DAN KHIDMAT PROFESIONAL

FUNGSI SEKSYEN

a. Penasihatan bagi pembangunan penyediaan kemudahan pengajaran, penyelidikan dan khidmat profesional TPU.

b. Penyelarasan pelaksanaan kursus berkaitan pertanian yang ditawarkan oleh fakulti yang dikendalikan di TPU.

c. Penyelarasan aktiviti penyelidikan di TPU.

d. Penyelarasan aktiviti khidmat profesional (kursus jangkamasa pendek, lawatan, penerbitan).

e. Mengumpul maklumat, analisis dan mengesyorkan kepada pengurusan TPU penyediaan kemudahan latihan dan khidmat profesional.

f. Mengenalpasti dan membantu penyelidik mendapatkan kemudahan penyelidikan di TPU.

g. Mengenalpasti, menyedia dan mengatur kursus jangkamasa pendek kendalian TPU.

h. Mengatur lawatan masyarakat luar kampus ke TPU.

i. Menyelaraskan aktiviti penerbitan di TPU.

Kemaskini:: 01/10/2020 [jamali]

+603 9769 7282/7301